HUR ANVÄNDS SCENT STOP?

För att SCENT STOP! skall verka krävs att koncentratet blandas med vatten så att mikroorganismerna i medlet aktiveras.

Nu är Scent Stop dubbelt så drygt!

Koncentratet skall skakas innan det spädes, vid lätta saneringar 1+9 och vid tuffare saneringar 1+4. 

Detta ger dig dubbelt så mycket saneringsmedel än tidigare för samma pengar!

Spreja/häll på fläcken och låt medlet självtorka.

Upprepa tills det är luktfritt!

När mikroorganismerna har kommit i kontakt med vattnet ska medlet helst förbrukas inom några veckor för att vara så effektivt som möjligt. Efter några veckor avtar effekten och man kan då tillsätta mer koncentrat till blandningen.

För bästa ekonomi rekommenderar vi att du endast blandar det du beräknar använda inom några veckor!SANERINGSTIPS FÖR SCENT STOP!

För att få ett så lyckat saneringsresultat som möjligt med SCENT STOP är det ett par saker man bör tänka på.

SCENT STOP är helt ofarligt för människa och djur och för att saneringen ska lyckas så måste HELA fläcken som ska saneras blötas/fuktas med SCENT STOP. För absolut bästa resultat är det bra om fläcken är blöt/fuktig med Scent Stop i minst 24 men helst 48h.

Upprepa tills det är luktfritt!

Mikroorganismen behöver syre för att kunna arbeta och torktiden ska inte påskyndas med fläkt, sol eller annat. SCENT STOP bleker inte och färgar inte men man ska ändå alltid testa om tyget som ska saneras är färgäkta. Prova att spreja lite på undersidan av mattan innan sanering påbörjas för att säkerhetställa att inte tyget släpper färg! Som med allting annat så bör sunt förnuft finnas med i bilden och man bör ha i åtanke att det ibland kan behövas en lite tuffare sanering för att uppnå ett perfekt resultat.

Upprepa tills det är luktfritt!

Det går alldeles utmärkt att använda Scent Stop i tvättmaskinen. Slå en matsked koncentrat i sköljmedelsfacket. Scent Stop tål upp till 90 grader. Låt dropptorka! Scent Stop arbetar så länge det är blött/fuktigt eller det finns något att äta. För bästa resultat spreja/sanera fläcken och låt ex filten ligga blöt/fuktig med Scent Stop i minst ett par timmar innan du stoppar den i tvättmaskinen.

OBS! Låt alltid materialet du sanerat torka innan du gör din utvärdering! Blöta material/tyger kan lukta väldigt illa enbart för att det är vått.

Vi på Nilsson & Lindhe finns där för våra kunder och om du inte hittar något tips härunder som stämmer på det just du ska sanera så ber vi dig maila oss på Scentstop@gmail.com så hjälper vi dig gärna! Lycka till!

 

SOFFA

För bästa resultat ska man alltid hälla/spreja minst lika mycket saneringsmedel som katten kissat. Om inte SCENT STOP kommer i kontakt med kisset kan medlet heller inte "äta" odören/lukten. Spreja på plan yta och om det är ryggstödet som ska saneras och dynorna inte är löstagbara så rekommenderar vi att soffan fälls bakåt så att ryggstödet ligger så plant som möjligt för att medlet inte bara ska rinna av utan ner i tyget där odören kommer ifrån. Håll fläcken blöt/fuktig med Scent Stop i 48h.

Byta luften i dynorna, ex genom att trampa på dom så ny luft kan komma in och den gamla luften ut.

Upprepa tills det är luktfritt!

 

SKINNSOFFA

För att medlet ska verka så rekommenderar vi att man lägger en neutralt färgad wettexduk på fläcken som ska saneras och att man sen sprejar eller häller på wettexduken för att medlet inte ska rinna av utan att wettexduken hjälper till att hålla fläcken fuktig med Scent Stop under minst 24 men helst 48h för att bästa resultat ska uppnås.

Byta luften i dynorna, ex genom att trampa på dom så ny luft kan komma in och den gamla luften ut.

Upprepa tills det är luktfritt!

Många rapporterar om hårda kissfläckar på skinn som blivit mjuka igen!

 

SÄNG

Om fläcken som ska saneras endast är i bäddmadrassen så är det lämpligast att lyfta bort den från sängen för att sanera den. Lägg den på ett ställe som är plant och lägg något under som fångar upp vätskan som kommer att rinna igenom madrassen. Blöt (häll eller spreja med Scent Stop) fläcken och håll den blöt/fuktig med Scent Stop i minst 24 men helst 48h. Gör samma behandling med resårmadrassen efter att bäddmadrassen lyfts bort om sängen också behövs saneras.

Byta luften i madrassen, ex genom att trampa på den så ny luft kan komma in och den gamla luften ut.

Upprepa tills det är luktfritt!

 

MATTA

Om du vet var kiss/avföringsdoften sitter så måste du inte sanera hela mattan. Ta en braspanna ifrån ugnen och lägg den under fläcken som ska behandlas för att vätskan inte ska rinna rakt igenom mattan och förstöra golvet (går lika bra med en sopsäck). Spreja området som ska saneras och håll det fuktigt med Scent Stop i minst 24 men helst 48h.

Upprepa tills det är luktfritt!

 

SKOR

Blanda SCENT STOP med vatten och häll blandningen i en plastpåse som är vattentät. Stoppa i en sko i påsen och se till så att hela skon blir genomvåt och låt den ligga i vätskan i ungefär 10 minuter. Lägg sedan i den andra skon och låt den också bli genomblöt i 10 minuter. Lägg skorna med sulan uppåt så att eventuell vätska kan rinna ur dem. Låt självtorka till skorna är helt torra.

Alt. Lägg skorna i en hink med SCENT STOP och låt dom bli helt blöta innan dom tas upp och får torka.

Upprepa tills det är luktfritt!

 

GARDINER

Om ditt husdjur har kissat på gardinen så måste du inte ta ner den och tvätta den. Det kan vara svårt att få gardinen blöt om den bara hänger rakt ner så håll istället gardinen med fläcken i ena handflatan och spreja så att fläcken blir genomblöt! Upprepa behandlingen igen efter 3-6h.

Upprepa tills det är luktfritt!

 

PARKETTGOLV

När man ska sanera trägolv så krävs det lite fingertoppskänsla för hur mycket vätska man ska våga hälla på sitt golv. Man kan behöva sanera sitt golv i omgångar. Upprepa tills det är luktfritt!

Nilsson & Lindhe frånsäger sig allt ansvar och överlåter avgörandet till var och en. När det gäller gamla kiss/avföringsfläckar på trägolv krävs det lite tuffare tag och vi har fått rapporter om många lyckade saneringar där fläckarna delvis eller helt försvunnit då man varit lite "modig". Urin/avföringsdoft från 5 år gamla fläckar har försvunnit med stora kostnadsbesparingar som följd eftersom man sluppit byta ut golven och detta är ett gott betyg för vår produkt.

 

 HUR ANVÄNDS DIRT STOP?

DIRT STOP EXTREME blandas 1/400. 1 kork (10 ml) till 4 liter vatten.

Du skurar golvet som vanligt med en mopp/trasa. DIRT STOP rengör på djupet och du har nu ett rent golv inte bara på ytan.

För bästa resultat; Skura golvet med DIRT STOP EXTREME och spraya sedan med GERM STOP!
HUR ANVÄNDS GERM STOP?

GERM STOP används där man vill ha en bra och ren miljö för sina djur utan en massa bakterier.

GERM STOP är istället för Virkon.

GERM STOP blandas 1/100 och kan med fördel sprayas ut.

GERM STOP kan stå färdigblandat!

Vid sanering av domarbord, diskbänkar etc där du vill ha en kort exponeringstid blandar du 1-50

För bästa resultat; Skura golvet med DIRT STOP EXTREME och spraya sedan med GERM STOP!


Copyright © 2003-2018  Nilsson & Lindhe AktieBolag  Org.556967-8559  Vi innehar F-skattsedel